Anuari estadístic 2011
Terrassa 2011 Anuari estadístic 2011. Ajuntament de Terrassa

Presentació de l'Alcalde

Pere Navarro - Alcalde de Terrassa

La ciutat canvia constantment. Hi ha una infinitat d’indicadors que cada any són diferents: el nombre d’habitants, d’empreses, d’estudiants, el consum d’energia, el parc mòbil... Per a conèixer bé la ciutat i mantenir-se al corrent de com evoluciona, cal una eina completa i exhaustiva com l’Anuari Estadístic. Amb aquesta són ja setze edicions d’un Anuari que s’ha convertit en el document de referència per diagnosticar l’estat de la nostra ciutat. A més, la successió de dades recopilades any rere any ens permeten copsar la gran transformació que ha viscut la ciutat en aquest període.

Però l’Anuari no és només una eina per a economistes, sociòlegs o historiadors que vulguin conèixer el present i el passat de la ciutat. és també fonamental pel Govern municipal. Pàgina a pàgina, gràfic a gràfic, l’Anuari va dibuixant una radiografia de Terrassa, que revela els punts forts i febles de la ciutat, les seves potencialitats i el que cal millorar. El document, doncs, cobra tot el seu valor a l’hora de fer una diagnosi de la ciutat, que és sempre el primer i imprescindible pas per a gestionar-la i per a dissenyar polítiques i projectes de tota mena. En definitiva, per a tirar endavant la Terrassa d’avui i per decidir com volem que sigui la de demà.

Pocs municipis del nostre entorn disposen d’una eina en permanent renovació de la dimensió d’aquest Anuari, que no només actualitza les dades a cada edició sinó que també afegeix cada any nous camps d’estudi que amplien la visió de la ciutat. En aquesta darrera edició s’han incorporat noves dades dels àmbits del mercat de treball, les rendes, la cultura i la justícia.

Vull recordar finalment que l’Anuari és el fruit d’un intens treball en xarxa de diferents àrees i serveis de l'Ajuntament, però també d'entitats i institucions de Terrassa i de fora, a les quals agraïm la col•laboració.

 

Pere Navarro
Alcalde de Terrassa
Terrassa, desembre de 2011

 

Es requereix el programari Adobe Acrobat Reader